EuropaWie?!

Natuurlijk houden AEGEE’ers van reizen. Wanneer er een nieuw reisje wordt aangekondigd, pakken we allemaal het liefst meteen onze koffers om zo ver mogelijk weg te gaan van het mooie Groningen. Maar zeg nou eerlijk: wat is het leukste aan op reis gaan? Je verheugen op een reisje natuurlijk! Met de nieuwe commissie, die in het leven is geroepen, kun je dat nu met al je medereizigers doen. De EuropaCie, bestaande uit: Riemer, Karlien, Ko en ikzelf (red. Astrid), organiseert namelijk pre-lift en pre-excursie avonden. Maar de EuropaCie doet meer dan dat. We hebben ook een serieuze kant. Zo zullen er zogenaamde Europa-avonden worden georganiseerd die gaan over maatschappelijke thema’s en actuele onderwerpen.

Voor degenen die vorig jaar bij de avond voor de lustrumreis naar Marrakech zijn geweest, is het concept al bekend. Ter voorbereiding op de reis kijken we gezamenlijk een film, gaan we uit eten of volgen we een taalles. Ook de Europa-avond is niet onbekend, zo is er vorig jaar een Oekraïne-avond georganiseerd. Hier werd uitgelegd wat er nou precies aan de hand was in Oekraïne en hoe deze onrust is ontstaan. Dit jaar zal er in ieder geval een avond gaan over Democratisering, omdat dit ook het thema is van de themamaand Mei.

Op 15 oktober organiseerde de EuropaCie de eerste activiteit. De pre-lift avond over Zielona Góra, in samenwerking met de LiftCie, was een daverend succes! Al zeg ik het zelf. De avond begon met het verplichte onderdeel: de instructies voor het liften. Het zou zo jammer zijn als niet iedereen op de plaats van bestemming aankomt. Daarna gaf de EuropaCie wat interessante weetjes over de stad. Na een korte pauze was het tijd voor Poolse taalles. Magda, oorspronkelijk Poolse, heeft de lifters de basisbeginselen van deze mooie maar moeilijke taal bijgebracht. Als afsluiting was er, geheel in stijl, wodka en typisch Poolse snoepjes. En, omdat het woensdag was, was het daarna tijd voor de borrel in de Ome Ko.

Als jullie al enthousiast zijn geworden, er volgen dit jaar nog 9 activiteiten. Hoewel de agenda voor dit jaar nog niet precies vast ligt hebben we al wel een indicatie van de data waarop activiteiten georganiseerd zullen worden door de EuropaCie.

  • 8 november
    European culture night met AEGEE Londen
  • 19 november
    Pre-excursie avond
  • 17 december
    Europa-avond

Voor wie tijdens de voorbereidingen voor een reisje nog wel even tijd heeft, of ergens in het
drukke studentenleven eens zin heeft om over serieuze onderwerpen te discussiëren, jullie zijn allemaal van harte welkom op een avond van de EuropaCie!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl