Summer University in Madrid: Sangria, siësta y fiesta!

Het is zomervakantie, de colleges, tentamens en iedereens favoriete AEGEE-borrels zijn voorbij, dus wat moet je dan doen als enthousiaste AEGEE’er? Juist ja. Op een Summer University gaan natuurlijk!

Mijn SU-avonturen begonnen allemaal samen met Casper op het Emmaviaduct, wachtend op een lift om ons richting Madrid te brengen. Snelheidsrecords hebben we niet gebroken, maar bijzondere ervaringen en mensen zijn we genoeg tegengekomen, van Quatorze de Julliet vieren met vuurwerk in de binnenstad van Metz, tot bij een superlieve bestuurder thuis slapen in Toulouse en de volgende dag Barcelona ingereden worden door een Spanjaard die erg graag zijn Nederlands met ons wilde oefenen!

Vanuit Barcelona namen we de bus naar Madrid en toen kon het echte avontuur beginnen. Omdat ik een boek zou kunnen schrijven als ik alles zou moeten noemen wat we gedaan hebben en wat leuk was, krijgen jullie hier alleen de hoogtepunten!

Op de eerste zondag was het tijd voor een fiesta. En niet zomaar een fiesta in een leuke bar, want het was overdag, maar dit was een geweldig volksfiesta! Op het programma stond dat we een watergevecht zouden hebben, wat ik niet gelijk associeerde met een geweldig feest, maar dat bleek het wel te zijn. Toen we uit de metro stapten sprongen er direct mensen met supersoakers tevoorschijn om ons nat te spuiten en de straten stonden vol met mensen die er al helemaal voor zorgden dat niemand droog naar huis zou gaan. Op de balkons van de huizen waar we langsliepen stonden oudere mensen met pannen vol water nietsvermoedende mensen – ons dus – nat te gooien. De straten waren vol met mensen, studenten zoals wij, maar ook ouders met kleine kinderen. Iedereen deed zijn best –en slaagde erin – om ervoor te zorgen dat niemand de wijk droog in of uit zou komen. Het centrum van het feest lag in een park waar muziek werd gedraaid en waar we de rest van de middag met zijn allen hebben staan dansen.

De volgende dag was het ’s avonds tijd voor sangria. We waren al een paar dagen in Madrid, dus iedereen had tijdens de feestjes al (te) veel sangria op en daarom mochten we nu zelf aan de slag. We werden in groepen verdeeld en kregen een tafel vol spullen die we konden gebruiken om sangria te maken. De organizers zouden vervolgens van iedereen de sangria proeven om te kijken wie de beste sangria had gemaakt. Met mijn groepje hebben we er ananassap, bananen, suiker, rode wijn, appels en sinaasappels ingedaan! Mochten er mensen zijn die nu ook sangria willen maken: deze combinatie is geen aanrader, helaas. Onze arme organizers hadden het erg zwaar met de sangria-varianten die we gemaakt hadden, omdat andere groepjes er nog gekkere dingen ingestopt hadden zoals uien.

We hadden tussendoor uiteraard ook siësta. Geen echte natuurlijk, want het was veel te gezellig en te druk om ergens te gaan liggen slapen, maar onze variant. Lekker chillen en spelletjes doen in het Retiro, het grootste park van Madrid.

Andere mooie momenten die nog genoemd moeten worden zijn de wandeling naar een niet te bereiken bierbrouwerij, de salsa-les waar de groep zijn danstalenten en ik mijn onhandigheid mocht showen, het leren van alle foute Spaanse openingszinnen en scheldwoorden bij de taalles, een liefdesliedje aan je opgedragen krijgen door knielende Portugese straatmuzikanten, na het eten met een paar meiden en de jongens Backstreet boys karaoke zingen – die het eerst vet onmannelijk vonden, maar later gewoon lekker meezongen met I want it that way -en alle plekken die we hebben gezien met sightseeing. Uiteraard waren er ook nog de feestjes. Daar heb je er natuurlijk genoeg van tijdens een SU waardoor we ook op deze SU twee weken amper geslapen hebben. We hebben prachtige momenten en feestjes meegemaakt, ontzettend gelachen, drama en een legendarische European Night gehad. Het uitgaansleven in Madrid kan ik iedereen echt aanbevelen, maar what happened in Madrid, will stay in Madrid ;).

Voor volgend jaar kan ik het iedereen aanraden om op Summer University te gaan. Gegarandeerd kom je er leuke, open mensen tegen met wie je echt een ontzettende bijzondere toptijd gaat beleven en ga je een stad leren kennen zoals alleen locals hem kennen. Er gebeuren zoveel geweldige, onverwachte dingen en je komt zoveel nieuwe mensen tegen, dat het alleen maar een ervaring kan zijn waar je als AEGEE’er heel hard “JA IK WIL!!!!!” tegen moet roepen.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl