Wat deed het bestuur in juni eigenlijk?

Juni was een drukke maand, met name de laatste week. Om wat meer inzicht te geven in wat een bestuur nou zoal doet, hier een stukje over deze bewogen week van ons aller lievelingsbestuur.

Op dinsdag was de verkiezings-ALV. In zo’n ALV gaat veel voorbereidingstijd zitten. Zo moeten natuurlijk alle stukken op de website staan, er moet een locatie geregeld worden. De stukken moeten in grote getalen worden uitegeprint, er moeten stembriefjes gemaakt worden en men moet zich met veel moeite in het bestuurspak hijsen. Deze ALV was natuurlijk ook een spannende voor het aankomende bestuur en dus werd er voorafgaande aan de ALV met hun gegeten en werden er nog wat veren in achterwerken gestoken etcetera.

Na weer een vlot verlopen ALV kan je natuurlijk niet uit onder de traditionele na-borrel. In de Ome Ko werden de nodige biertjes genuttigd, wat een langzame start betekende voor de woensdag. Gelukkig had de AcCie die dag een ontspannende activiteit op het programma staan: het infoversum! Na een mooie film over Darwin was het voor het bestuur al weer tijd om om 22:00 stipt aanwezig te zijn in, juist, de Ome Ko! Echter werd dit geen ontspannen borrel, want het bestuur mocht aan het werk! Onder het ervaren oog van barman Jop mochten we namelijk achter de bar! Biertjes werden professioneel getapt en ook de kassa was geen uitdaging.

Na deze geslaagde borrel was het donderdag tijd om de Nedertop voor te bereiden. De Nedertop vond plaats op vrijdag 27 juni. Op een Nedertop komen alle besturen van Nederlands sprekende locals bij elkaar. Dit gebeurt meestal 4 keer per jaar, elke keer in een andere stad. Je kan hier overleggen hoe andere besturen dingen hebben geregeld, zodat je hier van kan leren. Tijdens deze nedertop is bijvoorbeeld besproken hoe andere verenigingen verzekeringen hebben geregeld en meer van dat soort spannende zaken.

Het leukste aan de Nedertop in Groningen is is dat deze altijd wordt gecombineerd met het uithoekenfeest. Zo ook dit jaar, met als thema I don’t belong here. Dit zorgde voor mooie outfits en in het algemeen een mooi feest. Georganiseerd door de AcCie, dank daarvoor!

Echter was de week nog niet afgelopen op vrijdag, want op zaterdag kwamen de alumni langs voor de jaarlijkse alumnidag. Ook hierbij was het bestuur weer aanwezig. Er zijn drankjes genuttigd op het terras, de martinitoren is beklommen en er is een kleine pubquiz gehouden. Daarna heerlijk gedineerd in het pakhuis en de dag werd afgesloten met een borrel in de Spieghel!

Na deze veelbewogen week werd er vakantie gevierd, waardoor we nu weer helemaal klaar zijn voor de SU! We hebben er zin in!

Liefs,
Het 26e bestuur

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl