Een magisch avondje

Vorige week dinsdagavond was het moment daar: het Open Podium der AEGEE-Groningen. Editie 2014, welteverstaan, want het idee om een podium te bieden aan al het unieke talent binnen AEGEE was al in 2013 ontstaan. Uitgebreide en relatief regelmatige jamsessies met Renate- en uiteindelijk ook een breder deelnemersvlak, waaronder multi-talentje Juicy Justin op basgitaar- brachten dit idee steeds meer tot leven, maar pas in 2014 bleek er een geschikt moment te zijn om definitief dit spreekwoordelijke monster van Frankenstein tot leven te wekken. En hoe levendig toonde hij zich. Een enthousiast en gemêleerd publiek was op evenzeer enthousiaste en diverse acts afgekomen en roerde zich al vroeg op de avond bij de ingang van De Spieghel en druppelde zo langzaam naar binnen.

Bij het stille uitdoven van de laatste weergalming van de soundcheck, werd de zaal muisstil. Casper sprong het podium op om de avond officieel te openen en Renate en Laura namen een hap adem. Tijd om het spits af te bijten.

Na een korte, maar krachtige set volgden de acts elkaar in rap tempo op: Robin Weber boeide het publiek met zijn verbale lenigheid en zowel Casper als Juicy Justin voegden met hun stand-up performance een komische noot toe aan een avond die tot dusver al rijkelijk voorzien was van muzikale noten. Al deze verbale kracht werd afgewisseld door een muzikaal dynamisch optreden van Tim Veldman en zijn band, wiens saxofoon de juiste snaar wist te raken: publiek in opperste concentratie- aandachtig luisterend.

Met een strategisch ingeplande pauze kreeg het publiek genoeg tijd om de bar eens op te zoeken, wat de sfeer absoluut ten goede kwam. Toen de Blind Roofers eenmaal klaar waren om het podium te bestieren, kolkte de zaal enigszins in verwachting. Na een zinderend half uur verliet het vijftal heren nonchalant het podium, het publiek definitief ontketend achterlatend. Iets waar Albert en Riemer met hun repertoire vol publiekslievelingen(‘’Ironic’’, ‘’Down under’’) goed gebruik van maakten.

Met de komst van Anti-Climax op het podium werden de volumeknoppen de vrije teugels gelaten en kregen voornamelijk ook de metal-/en hardrockfans meer dan waar voor hun geld!
De avond werd gepast uitbundig afgesloten met een zeer toegewijde playback-act van het bestuur. Daverend succes? Check.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl