Adrenalinejunkies

Adrenaline: We zijn er bij AEGEE gek op. Liften, excursies en SU’s, de wereld is van ons. Maar ben je een echte adrenalinejunk? En biedt het liften voor jou niet genoeg avontuur? Check dan de onderstaande avontuurlijke musts voor net dat beetje extra!

Volcano-boarding
Jaja, naast boarden over sneeuw en door woestijnen, is het nu ook mogelijk om van een echte vulkaan te boarden. In Niaragua kun je van de Cerro Negro Volcano boarden, oftewel ‘de zwarte heuvel’. Deze doet zijn naam zeker eer aan omdat op de vulkaan zelf nul vegetatie is, en hij compleet omringd is door as en stenen. Deze jonge vulkaan van 675 meter is gelijk ook de jongste vulkaan in heel Centraal Amerika. De laatste keer dat de vulkaan actief was, was in 1999 nadat 3 aardbevingen in 3 uur hadden plaats gevonden, wat vervolgens leidde tot 2 dagen van opschudding.

Paragliden van de grootste zandduin in Europa
Avontuur op de grootste zandduin van Europa? Dit kan zeker, want naast zandkastelen bouwen is Dune du Pyla ook de perfecte locatie om te gaan paragliden! Om de hoek van dit zandfestijn bevinden zich Bordeaux en Biarritz. Bezoek een van de talloze festivals en evenementen in Bordeaux of ga na je air-time in de Duinen naar het surfwalhalla Biarritz, waar je je kunt uitleven op het water.

Adrenalinejunkies 01


De Devil’s Pool
Hou je wel van een beetje adrenaline, maar laat je de work-out liever achterwege? En heb je geen last van hoogtevrees? Vergeet dan zeker niet om de Devil’s pool op je bucket-list te zetten. De Devil’s pool is een natuurlijk bad aan de rand van de Victoria Falls aan de Zambiaanse kant, waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht. Dit was ook tevens de plek waar David Livingstone, één van de bekendste ontdekkingsreizigers van Zuidelijk Afrika, voor het eerst de Victoria Falls bewonderde en deze beschreef als “scenes so lovely must have been gazed upon by angels in their flight”.

Aan de buitenkant van de Devil’s pool komt het water bijna tot stilstand, wat het mogelijk maakt om tot aan enkele centimeters van de rand te zwemmen en te zien hoe het water meer dan honderd meter naar beneden klettert. Als je durft….

Adrenalinejunkies 03

Adrenalinejunkies 04


Abseilen van de Maletsunyane watervallen

Heb je na de Devil’s pool nog niet genoeg gehad van watervallen? Reis dan door Semonkong, Zuid-Afrka. De Maletsunyane watervallen bieden een fantastische plek aan om te abseilen. Deze drop is de langste die je met hulp van experts kan maken en gaat zo’n 204 meter naar beneden.

Adrenalinejunkies 02


De Gibbon Experience

Hou je het toch liever droog, ontdek dan of er een tarzan in je schuilt en vlieg af naar Thailand! Hier bevindt zich namelijk de Flight of Gibbon. In het mooiste regenwoud van Thailand kun je via meer dan 5km aan ziplines van boomtop naar boomtop glijden en genieten van prachtige natuur en onvergetelijke uitzichten. Dit alles kun je ook combineren met een overnachting in het oerwoud, wild water raften, kajakken, klimmen, mountainbiken, of voor wie het wat rustiger aan wil doen: een segway-tour of golven. De ultieme ervaring voor elke adrenalinejunk!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl