Eén van de gekste en meest leuke dingen die ik heb gedaan!

Summer University, een van de gekste en de meest leuke dingen die ik ooit heb gedaan, en op zich heb ik best wat gedaan. Eerst is het nogal gek, als je nog thuis zit en de lijst met zoveel verschillende vakanties bekijkt. Een beetje eenzaam lijkt het wel, in je eentje op vakantie gaan, maar geloof me als er iets niet eenzaam is, is het een Summer University. De reis naar je plek van bestemming doe je al snel samen met de paar andere Nederlanders. Het is dan nog rustig en relaxed, maar als je er dan eenmaal bent is het helemaal anders dan de vakanties die je gewend bent. Alle nationaliteiten worden bij elkaar gegooid en dan kan de meest anti-vakantie van je leven beginnen.

Twee weken lang staat elke dag wel wat op de planning, maar schrik niet zon-zee-strand vriendjes, elke SU heeft wel een aantal beachdays en “swimming at the lakeside” bezigheden ingepland. Dat maakt de brakke dagen zeker wel relaxed. Want brak ben je, elke avond staat er een leuk feest gepland, en uitgaan met een groep van 40 en bier voor 50 cent kan nooit niet-awesome zijn. Maar het is echt bijzonder hoe je lichaam het volhoudt, je draait echt op een soort tweede motor die je super actief houdt, de leuke feestjes en leuke mensjes houden je echt makkelijk op de been.

Een-van-gekste-en-meest-leuke-dingen-die-ik-heb-gedaan-02

Vergeet ook niet dat je ook veel activiteiten, workshops en sightseeing gaat doen. Vorig jaar in Servië erg veel interessante informatie gekregen en nog veel gezien van wat over was van de Joegoslavische oorlog (waar ik toen nog vrij weinig van af wist). Twee jaar terug was ik met mijn SU in Napoli waar we workshops en een aantal uitjes hadden die over de Maffia gingen in en rond Napoli, de maffia die ook nog veel actiever was dan dat ik van te voren wist. Elke winkel in Napoli krijgt nog echt elke maand een mannetje in een mooi pakje op de stoep om geld voor bescherming op te eisen bijvoorbeeld. Natuurlijk ook gewoon hele leuke uitjes:een berg beklimmen of naar een ultra-mooi natuurgebied, strand, stad of pittoresk dorpje.

Als je nog twijfelt, zeg ik doen! Want het is ook echt zo super cool als ik vertel en daarnaast ook super super goedkoop!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl