De meest betoverende plekjes in eigen land

Ver, verder, verst. Aegee’ers zijn gek op reizen, nieuwe mensen ontmoeten en magische plekjes ontdekken. Soms wordt echter wel vergeten dat dat ook wat dichter bij huis kan, namelijk gewoon in eigen land. Zit je dus wat krapper bij kas deze zomer? Maak dan eens optimaal gebruik van je OV en bezoek deze magische plekjes!

Kasteel de Haar
Waar beginnen sprookjes altijd? Juist ja, in kastelen! Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en is al meer dan 600 jaar oud. De huidige stijl dateert uit 1892, te danken aan architect Pierre Cuypers. Hij probeerde zoveel mogelijk van de middeleeuwse stijl te handhaven. Het kasteel zelf is omringd door prachtige tuinen, bossen, vijvertjes, een doolhof en zelfs een hertenkamp. Daarnaast zijn er ook regelmatig rondleidingen of kostuumevents zoals de Elf Fantasy Fair deze maand, dat dit jaar het thema Koning Arthur en de ridders van de Ronde tafel zal dragen. Dus haal de ridder of jonkvrouw in jezelf naar boven en maak een reis door de tijd in deze middeleeuwse wereld!

De meest betoverende plekjes in eigen land 01

Giethoorn
‘Het Venetië van het Noorden’. Ondanks dat elk stadje of dorpje met een paar kanalen zich al gauw de stempel ‘Venetië’ laat opdrukken om maar zoveel mogelijk toeristen te trekken, is Giethoorn toch echt 1 van de uitzonderingen die deze stempel daadwerkelijk verdient. Dit unieke waterdorp bevat kilometerslange grachten die je brengen langs schilderachtige boerderijtjes en typische bruggetjes. Om van al dit moois langs het water te genieten heb je verschillende mogelijkheden. Als je met je liefje gaat kun je zelf romantisch een fluisterboot huren en met een routekaart op pad gaan om op ontdekking te gaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om het wat actiever te maken, en met een kano of kajak op pad te gaan, of als een echte hipster mee te doen met de nieuwste rage en te gaan ‘suppen’ – Stand Up Paddleboarding. Bevalt deze gekkigheid je wel? Dan kun je na het suppen doorgaan naar de waterfietsen, bumber-boats of aqua bubbles (Ja, ik heb het over die awesome waterbellen waarmee je over het water kunt lopen!). En, geloof het of niet, er is meer! Ook muziekliefhebbers kunnen met een gerust hart naar Giethoorn afreizen deze zomer. Zo vindt er een rock & roll, pop én blues festival plaats. Deze laatste heeft nog een uniek tintje, het podium zal namelijk, zoals min of meer heel Giethoorn, drijvend zijn!

De meest betoverende plekjes in eigen land 02

Het Wad
Dat de Waddeneilanden een magische plek zijn, zal voor niemand een geheim zijn. Maar ben je ook al eens op het wad zelf geweest? Je kunt ervoor kiezen om een overtocht te maken van kust naar kust, maar ook een minder zware tocht is zeker de moeite waard! Kliederen in het slik, weg zakken tot je knieën en je door diepe watergeulen een weg banen. Het is op sommige momenten echt een sport om überhaupt weer een stap verder te kunnen zetten, wat voor een hoop frustratie kan zorgen maar ook zeker net zo veel lol. Daarnaast biedt het ook prachtige plaatjes. Zeker op het einde van een warme zomerdag, wanneer de zon schittert op het beetje water dat nog op het wad ligt, is het er adembenemend mooi.

De meest betoverende plekjes in eigen land 03

Het Noorderlicht
Misschien wel de meest betoverende foto van allemaal… het noorderlicht! Wie denkt dat hij per se naar het hoge Noorden moet afreizen om dit fenomeen te aanschouwen heeft het mis, want deze foto is toch echt in Nederland gemaakt. 28 februari 2014 was het raak, en kon je dit fenomeen aanschouwen in onder andere Zeeland, Friesland en op de Waddeneilanden, als gevolg van een uitbarsting van de zon. Volgens het KNMI wordt het poollicht in Nederland gemiddeld zeven keer per jaar gezien, dus hou vooral dit soort websites of Twitter in de gaten om te zorgen dat ook jij hier getuige van kan zijn.

De Efteling
Nog niet genoeg magie gehad? Breng dan een bezoekje aan de Efteling en laat je meeslepen door Holle Bolle Gijs en zijn vrienden!

De meest betoverende plekjes in eigen land 04

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl