Wat is een hanzestad?

Op 20 maart verzamelden veertien Aegee’ers zich voor het Hanzehuis van Groningen, om zich een middag lekker te laten verwennen met verscheidene ambachtelijke lekkernijen. Ondanks een paar laatkomers en no-shows liet de groep zich niet ontmoedigen. Om kwart over vier was het dan eindelijk zo ver, we wurmden ons met z’n allen het net iets te volle winkeltje in. Gelukkig lukte iedereen dit zonder de zeer waardevolle producten omver te stoten. Tijdens dit proces kreeg iedereen een lekker glaasje Hanze-ranja, en een stukje Hanze-marsepein of een Hanze-schuimpje aangeboden.

Tijdens het peuzelen van deze lekkere hapjes kregen we eindelijk antwoord op de vraag: ‘Wat is een Hanze-stad?’. De enthousiaste medewerker van het Hanzehuis begon met zijn verhaal over het Hanzeverbond, dat lang geleden opgezet was om de handel tussen een grote hoeveelheid steden veiliger te maken. Dit verbond werd toen ondersteund door een hoop bedrijven waarvan je nu de producten in het Hanzehuis kunt vinden. Hij heeft zo een tijdje verteld over de verscheidene bedrijven, waarvan één zelfs al bestond sinds de 7e eeuw. Na deze uitermate spannende uitleg konden we verschillende Hanze-producten proeven en even rondkijken in de winkel.

Gelukkig was de pret na de proeverij nog niet ten einde, de echte fanatiekelingen zijn naderhand nog wezen poolen in de Streetlife. Hier hebben we uitgevonden dat Katinka de Jong naast haar studie makkelijk een carrière kan beginnen als professioneel pooler . De deelnemers hebben zich toen opgesplitst in twee groepen en zijn zo met elkaar uit eten geweest. Al met al een geslaagde activiteit, alhoewel we misschien wel wat meer informatie dan hapjes voor de kiezen hebben gekregen.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl