Dit was Energy of Tomorrow

Vorige week rond deze tijd arriveerden de eerste deelnemers en waren we nog vol spanning, maar de dagen gingen zo razendsnel voorbij… 26 buitenlandse deelnemers, tientallen Groningers, lezingen, debatten, excursies en epische thema feestjes. Ik heb het natuurlijk over het Energy of Tomorrow evenement.

Je weet al weken van te voren wie er gaat komen en mailt haast dagelijks met ze, toch is het altijd afwachten die eerste dag of iedereen wel echt zo leuk is als je hoopt. Op woensdag kwamen ze allemaal aan, de een wat later (zo’n 30 minuten), de ander rustig veel later (3 uur). Vele Facebook speurtochten en mailtjes later bleek iedereen toch heel anders of nog leuker dan ze al waren bij aankomst. Het evenement kon toen al haast niet meer stuk. Zeker niet omdat we mochten aftrappen met een shinend interview van Judith en Jeroen op OOG radio (Luister hier!)

Op de donderdag gingen we pas echt van start met het programma. Met de hele commissie probeerde we een zo breed mogelijk beeld te schetsen van de maatschappelijke kant van duurzame energie. We wilden er achter zien te komen hoe verschillende Europese landen denken over duurzame energie en of het leeft in de Europese maatschappijen en media. Zo hebben we lezingen gekregen over energie recht, energie transitie, het sterrenstelsel, biogas, slimme manieren voor duurzame energie in huishoudens en ieders favoriet: de Europese regelgeving voor duurzame energie van de enige echte Bas Eickhout. Bijna alle deelnemers beoordeelden deze lezing als de leukste zoals het natuurlijk echte Europese studenten betaamt.

Naast het inhoudelijke aspect was er natuurlijk nog ruimte over voor vermaak en vertier! Zo hadden we donderdag het Disney feest waar naast zelfgemaakte Disney slingers, peter pan, mini Mouse, Aladin, Assepoester en de prinsen op het witte paard je om het hoofd werden geslingerd. Onze buitenlandse gasten wisten ook al snel te “mixen” met de Groningers en het werd een zeer geslaagd feestje. Dat feest kon natuurlijk alleen maar getopt worden door de European Culture Night, (voor de ouwe rotten onder ons) voor het eerst in vier en een half jaar niet meer in de Holm, maar in het idyllische Unitas. Gelukkig wist ons power PR team ook hier weer met versieringen de boel op te leuken en de verscheidenheid aan Europese versnaperingen hielp ook een handje mee. Het eindfeest was bij Club Ink waar we pasjes konden maken tot diep in de nacht, waarbij een deelnemer het zelfs zo leuk maakte dat hij zijn bus en daarmee zijn vlucht naar huis gemist heeft. Als dit je allemaal niet bekend voorkomt dan betekent het dat je een enorm gaaf evenement hebt gemist met ontzettend leuke mensen en interessante lezingen! Wij willen in ieder geval met de hele commissie alle Groningers bedanken die zijn langs geweest voor hun inbreng bij de lezingen en voor de pasjes op de feestjes!

Wij gaan nog even verder slapen want van zo’n evenement ben je niet zomaar weer op de been en sowieso tot bij de Summer University, je snapt nu natuurlijk wel dat je die niet wil missen ;-).

Foto’s kun je hier vinden of op facebook.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl