SU 2014: Insane in the Brain

SU2014-Insane in the Brain 01In de zomer organiseert AEGEE-Groningen een van haar allerleukste activiteiten van het jaar: de Summer University! Vanaf december is er een commissie die keihard werkt om dertig buitenlanders twee onvergetelijke weken te bezorgen in ons eigen mooie Groningen. Maar wie is deze commissie eigenlijk? We vroegen het aan Justin, de voorzitter van de Summer University commissie.

Hoi Justin! Wie ben jij eigenlijk?
Heyy! Ik ben Justin, 22 jaar en student bewegingswetenschappen en dan heb ik daarnaast ook nog een aantal hobby’s. Koken, reizen, Quantified Self, (dat is een soort gezondheidsbeweging over jezelf kwantificeren) en ik houdt van dingen meemaken, dingen meemaken is leuk. Qua AEGEE ben ik al een tijdje lid, 2,5 jaar volgens mij.

Jij bent dus voorzitter van de SU commissie van 2014. Wat is jullie thema, en wat gaan jullie allemaal doen?
Yeassur, ons thema is “Insane in the brain”, een redelijk nieuw thema op SU gebied. Het brein is een redelijk groot begrip met wat het allemaal kan natuurlijk. Maar wij richten ons op de psychologische, sociale en culture verschillen die in je brein te vinden zijn. Hoe gaan we dit doen? Het lijkt ons erg interessant om verschillende “Braingames” te doen met onze deelnemers. Iedereen kent de “Moonwalking bear” wel, lukt het onze participants om dit na te doen? Of van die rare Japanse spelshows waarbij niets vermoedende mensen door het centrum lopen en dat dan opeens iedereen op de grond gaat liggen, wat doet je dan? De antwoorden hierop kan je verwachten in juli 2014.

Is jullie commissie een beetje leuk? Of heel leuk? Of stom?
De commissie is ultra mega leuk! Het is zelfs leuker dan 15 drijvende baby egeltjes met een feesthoedje op. We zijn een supersterk team met Frank L., Sybren, Anna, Jildou, Merel en ik!

Wat wordt het allerleukste van de Summer University?
Deze wordt zo leuk dat het bijna leuker is dan 500 Dirk Jan stripjes verwerkt in een Family Guy boek, uitgezonden tijdens een Southpark aflevering, geschreven door een knappe vrouw uit MTV Catfish, die eigenlijk een kerel blijkt te zijn! Als ik jullie Groningers was, zou ik me gewoon inschrijven voor deze SU, laat dat buitenland maar, hier moet je zijn!

Hoe ziet jouw ideale participant eruit?
Slaafs, geïnteresseerd, op tijd aanwezig, en erg grappig als ‘ie dronken is, maar dan weer niet zo dronken dat je hem naar huis moet brengen. Zoiets komt altijd goed van pas tijdens een SU. Als je je aanmeldt voor een Summer University, moet je altijd drie vragen beantwoorden die de organizers van de SU bedacht hebben. Zo ook voor de SU in Groningen; hoe zou Justin deze zelf beantwoorden?

Wat is je favoriete gedeelte van jouw brein?
Mijn amygdala, dat is een fantastisch dingetje, zo groot als een amandel en hij reguleert al je emoties! Als deze kapot is word je gewoon een heel ander persoon, best freaky toch?

Wat is je favoriete Nederlandse woord?
Poeliewoepsie

Wat zou jij doen op de bodem van de zee?
Ik zou een tripje bij Spongebob langs brengen en zonder twijfel de vieze grote bubbel verslaan samen met meerminman en mosseljongen.

Als laatste: wil de leden van AEGEE-Groningen nog wat meegeven?
Ja, vanaf 1 maart kun je je inschrijven voor een Summer University dus ik zeg: schrijf je in voor de SU hier in Groningen want die wordt fabeltastisch!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl