Agora Zaragoza: De resultaten…

Afgelopen oktober heeft de Agora weer plaatsgevonden, de Europese vergadering van AEGEE-Europe. Samen met negen AEGEE-Groningers hebben we deze bijgewoond om de hulp en mening van AEGEE-Groningen te vertegenwoordigen. Er is veel progressie geboekt. De belangrijkste proposals die ook op ons effect hebben, zijn hier uitgelicht:

Change of the visitors selection procedure: Om aan een Agora deel te kunnen nemen, kunnen mensen zich aanmelden als ‘delegate’ of als ‘visitor’. Een delegate wordt binnen elke AEGEE local verkozen op hun Algemene Leden Vergadering doormiddel van kandidatuur, presentatie, en verkiezingen. De visitor daarentegen kan met behulp van een motivatiebrief worden geselecteerd door het Chair Team. De selectie van de visitors blijkt toch lastig te bepalen met alleen een motiebrief. Hierdoor gebeurt het immers vaak dat minder actieve of totaal niet betrokken leden
toch worden verkozen boven anderen. Om dit tegen te gaan is een proposal ingediend om de procedure van de visitors selectie net als de procedure van de delegate selectie vorm te geven. Er was hier veel kritiek op waarna de proposal met meerdere veranderingen met 81% stemmen voor is aangenomen. Vanaf nu wordt de visitors selectie gedaan door het Comité Directeur (CD) en het Chair Team die in het vervolg ook opmerkingen van het betreffende bestuur erbij kunnen gebruiken.

Removing the Main Fields of Action and an updated AEGEE identity: Het opstellen van een AEGEE identity bleek niet simpel: wie zijn wij en wat doen we binnen AEGEE? In de laatste jaren is hier veel over gediscussieerd, zijn er schrijfsessies gehouden en zijn er enquêtes verstuurd. Hierbij werd toch duidelijk dat de huidige Main Fields of Action, oftewel het doel van AEGEE, niet goed beschrijft wie wij zijn en wat we werkelijk doen. Hiervoor is een proposal ingediend om de Main Fields of Action niet meer te gebruiken. Deze is met 83% stemmen voor aangenomen. Als vervanging zijn deze doelen nu vertaald naar een duidelijke Visie en Missie. Na wat kleine aanpassingen door de Juridical Commision is deze proposal met 89% stemmen voor aangenomen. De vroegere Main Fields of Action: Active Citizenship, Peace and Stability, Higher Education en Cultural Exchange zijn nu vervangen door het volgende:

  • Visie:
    AEGEE strives for a democratic, diverse and borderless Europe, which is socially, economically and politically integrated, and values the participation of young people in its construction and development.
  • Missie:
    AEGEE empowers students and young people in Europe to take an active role in society. It creates a space for dialogue and learning opportunities as well as acts as their representative towards decision-makers. Moreover, AEGEE strengthens mutual understanding and brings Europe closer to young people.

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl