Eem voorstellen: het XXXIe bestuur der AEGEE-Groningen

Lieve lezende leden,

Het is alweer dik twee maanden geleden dat het XXXIe bestuur der AEGEE-Groningen haar intrede heeft gemaakt. De nadruk wil ik graag leggen op haar, want wij zijn een bestuur bestaande uit vier, uiteraard sterke en geweldige, vrouwen. De meesten van jullie zullen ons vast en zeker al een keertje hebben gesproken tijdens een activiteit of een drankje met ons hebben gedronken op de wekelijkse borrel. Mocht dit tot onze spijt niet het geval zijn, is dit artikel perfect om ons te leren kennen. Mocht dit tot onze vreugde wel het geval zijn, kan ik je verzekeren dat hierin verrassende feitjes aan het licht worden gebracht.

Genoeg inleidend gepraat. Laat het voorstelrondje beginnen. Dit zal van jong naar oud gebeuren, want dat vind ik fijn.

Charley Sjerps, ook wel Charles genoemd. Deze alleszuipende Ier is geboren op 6 december 2006 en verkrijgt daarmee de eretitel bestuursbaby. Er bestaat een grote kans dat ze op het moment van haar geboorte een glas Guinness in haar hand had, uiteraard met een rauw ei erin. Er bestaat een nog grotere kans dat ze die in de eerste seconden van haar leven geadt heeft. In Charley haar aderen stroomt geen bloed, maar Guinness.

Even terug naar eretitels, want er staan talloze op haar naam. De officiële luiden European Affairs Director, PR-Responsible en Vice-President. De onofficiële luiden IT-verantwoordelijke, doe-het-raam-even-open-verantwoordelijke en printer-aan-en-uit-doen-verantwoordelijke. De functies stapelen zich op met de dag. Persoonlijk kom ik misschien nog het vaakst in aanraking met haar functie als IT-verantwoordelijke, hierbij durf ik ook te spreken namens Tamara en Ruth, want zodra er maar iets vastloopt of er wordt een onbekende knop ingedrukt van de computer, galmen de woorden ‘CHARLEY HELP’ al snel door het kantoor.

Een van de vele talenten die Charley tijdens haar bestuursjaar verder heeft ontwikkeld, is het beledigen van mijn hoofd. Ik kan haast geen zin uitspreken, of de comeback ‘jouw hoofd’ is al snel gemaakt. Ze claimt dat ik ooit deze beledigende strijd begonnen ben, in een ver verleden dat ik me niet meer herinner. Desalniettemin is het een bijzondere vorm van liefdesuiting, althans van mijn kant. Charles voor als je dit leest: je bent wel oké.

Het is 24 november 1996. Een wijze uil kwam ter wereld, genaamd Tamara Koekkoek, ook wel TamTam. Ik weet nog heel goed mijn eerste vraag die ik aan TamTam stelde, namelijk ‘ben je vega?’. Typisch gevalletje vega vibes, iets met in Wageningen hebben gestudeerd. Haar antwoord was echter nee, en het heeft lang geduurd tot het doordrong dat ze wel degelijk geen vegan bestaan leidde. Ze mag dan niet veganistisch zijn, wat ze wel is, is een ochtendmens. Als ochtendmens omsingelt door avondmensen, kunnen vroege ochtenden op het pand voor TamTam soms een tikkeltje eenzaam zijn. Maar alleen is ze nooit, met een door haar op de kop getikt koffiezetapparaat. De koffie die ze zet wordt met de dag lekkerder en ze voorziet hiermee #teamkoffie, bestaande uit haarzelf en mij. Uiteraard is TamTam attent genoeg om ook #teamthee, Ruth en Charles, op zijn tijd te hydrateren. Leuk feitje: TamTam is dusdanig geordend dat onze theezakjes op kleur gesorteerd zijn. Als dit geen goede reden is om een kopje thee met ons te komen drinken op het Pand, weet ik het ook niet meer.

Nu wil ik graag haar talenten aanhalen. Naast het subliem uitvoeren van haar Secretary en FR-Responsible functies, kan ze ook heel goed kotsen in mijn fruitschaal. De fruitschaal stond symbool voor het tegengaan van bestuurskilo’s, maar het universum heeft dit niet zo gewild. Hier wordt ze vaak nog een klein beetje mee geplaagd, maar TamTam, ook voor als jij dit leest, het is niet erg, ik ben er inmiddels overheen. Kom vooral langs op het pand voor een appeltje, goed voor het versterken van je immuunsysteem.

Door naar onze bestuursoudste, Ruth Pieper, ook wel Ruth, want dat is al lekker kort en pakkend genoeg. In het Engels wordt ze graag aangesproken met de naam Chiara, wat ik altijd weer verkeerd weet uit te spreken, sorry daarvoor. Onze eerste vorm van bonding kan ik me goed herinneren, Ruth kan het zich ietsje minder goed herinneren. Laten we stellen dat ik haar veilig en wel twee trappen op heb gesleurd in de nacht en haar in bed heb gestopt (wel samen met Aad hoor ook credits naar hem). Nu suggereert dit natuurlijk dat alcohol een rol heeft gespeeld, dat klopt. Nu is het van Charles algemeen bekend dat ze goed kan adten, maar hebben jullie Ruth ooit de strijd aan zien gaan met een wijnfles? Geloof me, de wijnfles verliest.

Naast het feit dat er zeker weten een goede Penny in haar schuilt, lees: GEEF BONNETJES, heeft ze een interessant eetpatroon ontwikkeld in deze twee maanden. Zoals ze zelf zegt, heeft ze nog nooit zoveel kaiserbroodjes met kruidenkaas naar binnen geschoven als in dit bestuuursjaar. Mocht je Ruth ooit tegenkomen in de AH Korenbeurs, pak dan vooral alvast vijf kaiserbroodjes en het goedkoopste bakje kruidenkaas, maakt haar leven een stuk makkelijker. Want haar leven zou misschien wel ietsjes gemakkelijker gemaakt kunnen worden, want naast een fulltime bestuursjaar pakt ze ook nog wat tentamens voor haar studie Rechten mee. Niet te vergeten haar bijbaan bij SSH Student Housing, wist je dat ze met 113 personen een keuken moet delen?

Mocht je Ruth trouwens blij willen maken, doe haar even een Chai Latte. Of gewoon iets met Chai. Maar niet vlees met Chai, want Ruth is de enige vega in ons midden. Vaak werd dat, vooral door mij of misschien wel alleen door mij, vergeten. De vega vibes voelden voor mij simpelweg minder sterk aan.

We zijn bijna klaar hoor. Nu ik alleen nog. Ik ben niet de oudste en dus klopt mijn volgorde niet meer, maar het is onbeleefd om de anderen niet eerst voor te stellen natuurlijk. Even wat feitjes gooien: 22 lentes jong, een bachelor Biomedische Wetenschappen op zak en verliefd op elke hond die er bestaat. Verder kan ik wel zeggen hoe geweldig ik ben, maar vanuit andermans perspectief komen dingen toch geloofwaardiger over.

Angela Merkel: beter dan Trump

Jamai Loman: ik kan echt zo goed met haar lachen wat een topwijf

Charles: met een ander hoofd zou ze best een capabel persoon geweest zijn. Kan slechter.

TamTam: zeg je Annelies Kamphuis, dan zeg je een onbeschrijfelijke liefde voor mopshonden, ook wel pugs genoemd. Deze liefde is zó sterk, dat sinds panddag numero 1 een ingelijste mopshond een prominent plekje op Lies’ bureau heeft ingenomen (naast de begeerlijke fruitschaal).

Ruth: half president half groentesapje met gember. Haar fiets staat altijd weer ergens anders, dus lopend zul je haar vaak aantreffen. Verder doet ze het wel oké.

Nu even serieus, want dat kan ik ook zijn. Ik ben vereerd deel uit te maken van het bestuur tijdens dit mooie Lustrumjaar en de eerste twee maanden zijn tot nu toe al onvergetelijk. Wij allen stoppen veel energie en passie in deze vereniging, en we krijgen nog zoveel meer terug. Ieder lid afzonderlijk vormt een onmisbaar deel van de vereniging en ik dank jullie allemaal voor het maken van AEGEE-Groningen zoals zij nu is. Ook namens de rest van mijn bestuursleden kan ik zeggen dat we erg uitkijken naar komende activiteiten en reisjes, waarbij we hopelijk veel van jullie mogen verwelkomen!

Liefs en met avontuurlijke groetjes,

Namens het XXXIe bestuur der AEGEE-Groningen,

Jullie President

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl