Maak kennis met de LiftCie!

Liften  [ww] (deels) uit 2018: ‘’ Via handopsteken proberen mee te rijden met een langsrijdende automobilist.; biappen; duim opsteken; duimen; gratis meerijden; lichaamscorrectie; meerijden; optillen ~ EN [verb] ”Travel by getting free lifts by passing vehicles; “We hitchhiked up to Bamberg, Leuven and ….”

Het waren vier intense, helse, doch mooie weken waarin de liftcommissieleden alles uit zich hebben gehaald om een fenomenaal weekend in Bamberg te organiseren. Na enkele productieve vergaderingen met bloed, zweet en ananasplantjes leerden de leden van de liftcie elkander steeds beter kennen.  Nu, een paar maanden verder, staat het volgende liftweekend al weer voor het verschiet: Leuven! Graag stellen we jullie voor aan deze avontuurlijke commissie.

Laten we beginnen met onze voorzitster: Alida Petronella Maria Meijer. Het gezegde “wijsheid komt met de jaren”  komt zeker tot uiting bij de moedereend van het stel. Als meest ervaren liftster is deze functie dan ook zeker voor haar weggelegd. Kwaliteiten: ondernemend, avontuurlijk, gepassioneerd . Zwakte: op tijd komen.

Natuurlijk kunnen we niet zonder onze schatbewaardster; Liselot Dagobertha Marée. Eén van haar favoriete uitspraken luidt: “geld wat stom is, maakt recht wat krom is”. Het was een kerstavond in 1999 toen Liselot voor het eerst de Kalverstraat kocht. Nu, 19 jaar later, heeft Liselot het monopoly geld ingewisseld voor het penningmeesterschap. Kwaliteiten: fanatiek, masterchef in het maken van toetjes, nieuwsgierig. Zwakte: kan niet tegen haar verlies.

Wat is een liftcie zonder secretaris…? We stellen jullie graag voor aan Gert-Jan Paules van Ginkel. Als vers lid van AEGEE heeft hij de plek als secretaris in de liftcie weten te bemachtigen. Hij kan notulen schrijven als geen ander en hij wordt omschreven als “een dichter en een denker” . Kwaliteiten: inspirerend, oprecht, realistisch. Zwakte: te kritisch.

Dan hebben we Ivo Alfred Judokus Quak. Ivo zit al drie maanden verstopt tussen de ananasplantjes, dus helaas heeft de liftcie hem tot op heden nog niet kunnen vinden. Het gezegde “schitteren door afwezigheid” is dan ook erg toepasselijk voor ons algemeen lid. Kwaliteiten: bescheiden, eerlijk, moedig. Zwakte: hij is vaak afwezig.

Ze ziet er lief en onschuldig uit, maar onze PR-responsible is de pitbull in ons midden. Het gezegde “blaffende honden bijten niet” past om deze reden perfect bij onze boksende box instructrice: Karlien Klaassien van de Wetering.  Kwaliteiten:  behulpzaam, creatief, sportief.  Zwakte: ze plant vaak afspraken dubbel.

Last but not least, ons algemeen lid Rinske Annelieke Horeüs de Haas, een echte “Spring-in- ‘t –veld”. Met haar enthousiasme reist ze de hele wereld over kan ze inmiddels 32 landen van haar lijstje strepen. Kwaliteiten: vrolijk, grappig, geïnteresseerd. Zwakte: chaotisch.

Over het liftweekend naar Bamberg is al eens een artikel verschenen. Het liftavontuur van Tim en Annelies was echter niet zo’n groot succes. We zullen jullie daarom nog een aantal van onze geheime tips geven, zodat jullie lift fanatiekelingen nooit meer voor problemen komen te staan.

Allereerst is je persoonlijke verzorging natuurlijk erg belangrijk. Wanneer je er uit ziet als een zwerver zullen mensen niet snel geneigd zijn om je mee te nemen. Doe bijvoorbeeld ook geen muts of pet op. Zorg daarnaast dat je lift van benzinestation naar benzinestation. Zo kun je makkelijker mensen aanspreken, wat ook nog weer eens  effectiever is dan het kartonnen bordje. Ook het aanspreken in de taal van het land zorgt gelijk al voor een band met chauffeur. Blijf daarnaast bij je bagage en je liftpartner in de buurt, het zou jammer zijn als je die ook nog eens kwijt raakt.. Maar een van de belangrijkste tip is toch wel nee zeggen als je het niet vertrouwd. We hebben niet voor niets allemaal een ‘onderbuik gevoel’. Houd je je aan deze tips, dan kan het zomaar eens zijn dat je het volgende liftweekend wint!!

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl