Terugblikken op 2017, deel 3, De Redactie-editie

 

Patricia dV

Wat is jouw hoogtepunt van 2017?

Sowieso was Autumn Agora Catania één van de hoogtepunten afgelopen jaar. Van te voren had ik bedacht dat dit mijn laatste Agora zou zijn, het was namelijk alweer mijn vijfde Agora op rij, maar door dit evenement heb ik mijn mening weer bijgesteld. Tijdens deze Agora was de sfeer goed, de feestjes waren vet, het weer was superchill (op een paar extreme regenbuien na), er waren interessante sessies over bijvoorbeeld ‘Y vote’ en ook appelvodka drinken tijdens een plenary met Karlien & Rick was erg vermakelijk. Zelfs mijn nieuwe luchtbed, die na één avond al lek was, kon het evenement niet verpesten.

Wat is jouw mooiste reis van 2017?

Ik denk dat dit mijn reis naar Napels en Rome is. De reis begon met deelnemen aan het New Years Event van AEGEE-Napoli. Dit was mijn eerste NYE. Ik kende eigenlijk geen andere deelnemers, maar ik heb hier in vrij korte tijd nieuwe vrienden gemaakt. Het evenement was erg goed georganiseerd, zo sliepen we in een hostel in het centrum, hadden we uitstapjes naar Pompei & Salerno, en hadden wij uiteraard een geweldig feestje op oudejaarsavond! Na dit evenement ben ik naar Rome geweest. Rome wou ik echt al heel lang bezoeken en was perfect om de toerist uit te hangen.

Wat zijn voor jou de meest inspirerende personen of momenten van 2017?

Ik ga voor de Groningse Summer University. De hele commissie heeft maanden hard gewerkt en het was dan ook vet om te zien dat we onze doelen behaalden. Zo hadden we onder andere een SU-huis gefixt en een geniale cantus neergezet. Het is echt top als alle ideeën werkelijkheid worden en de deelnemers het zó naar hun zin hebben dat wij in de top 10 van beste SU’s van 2017 zijn beland.

Wat is jouw dieptepunt van 2017?

Dit vind ik een lastige vraag (ondanks dat ik hem zelf heb gesteld..). Ik houd het AEGEE-gerelateerd en ga voor Joyce & Meike die Groningen verlieten na de SU. Ik moet zeggen dat de borrels voor mij toch wel iets saaier zijn geworden zonder deze twee meiden. Gelukkig komt Meike in februari weer terug en gaan we ook nog een keer Joyce bezoeken in het verre Enschede

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Aankomend jaar wordt het tijd voor mij om steeds meer afscheid te nemen van AEGEE-Groningen. Half februari lever ik mijn scriptie in en is het tijd voor een burgerlijk bestaan. Al hoop ik nog wel wat Europese evenementen mee te kunnen maken, zoals Spring Agora Krakow.

Hoe ga jij oudejaarsavond vieren?

Oudejaarsavond ga ik vieren in Servie! Samen met Yoloo (aka Joost) & Erik doe ik mee met het New Years Event van AEGEE-Novi Sad. Wij hebben die avond een Great Gatsby feest, dat vast een mooie afsluiting van 2017 wordt.

 

Sara M

Wat is jouw hoogtepunt van 2017?

Mijn hoogtepunt van 2017 is eigenlijk een hoogtepunt die vijf maanden heeft geduurd, namelijk mijn Erasmus in Noorwegen! Niet alleen heb ik daar mezelf beter leren kennen, maar ik heb ook vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb een geweldige tijd gehad in Noorwegen en me geen moment verveeld.

Wat is jouw mooiste reis van 2017?
Ik denk dat dat voor mij de reis naar Polen was van de zomer. Ik ben toen naar Krakau geweest en dat is me ontzettend goed bevallen. Krakau wordt wel de culturele en historische hoofdstad van Polen genoemd en dat is zeker niet overdreven. De stad heeft een fijne sfeer, veel lekker eten en een mooi park dat de hele stad omringd, omdat het op de plek van de oude stadsmuren staat. Ook heb ik Auschwitz bezocht, wat erg indrukwekkend was. De volgende agora gaat naar Krakau, dus dan heb je de mogelijkheid om met AEGEE deze mooie stad te bezoeken!

Wat zijn voor jou de meest inspirerende personen of momenten van 2017?

Dat ik ondanks mijn hoogtevrees een aantal bergen in Noorwegen heb durven te beklimmen.

Wat is jouw dieptepunt van 2017?

In de avond vastzitten in Dresden op een tankstation met vier andere liftkoppels op weg naar Praag. Gelukkig konden Mark en ik na een laaaaange tijd toch nog wegkomen!

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Ik ga in februari beginnen met mijn master! Daarnaast wil ik in de zomer zoveel mogelijk van mijn Erasmus vrienden opzoeken.

Hoe ga jij oudejaarsavond vieren?
Ik ga eerst eten met familie en daarna het nieuwjaar inluiden in de stad ?

 

Maarten B

Wat is jouw hoogtepunt van 2017?

Mijn jaar zat eigenlijk vol met kleine hoogtepuntjes die voor mijzelf heel belangrijk waren. Mijn meest vertellenswaardige hoogtepunt is misschien toch mijn weekje in Parijs om een vriendin te bezoeken en om Frans te gebruiken. Ik heb daar zelfs nog wat Russisch kunnen spreken!

Wat is jouw mooiste reis van 2017?

Eigenlijk weer mijn reis naar Parijs, maar in de zomer ben ik ook een weekje naar Lille geweest. Dat was mijn allereerste échte soloreis, alles zelf geregeld en helemaal alleen gereisd. Op de terugweg ging alles ook nog eens fout en ook dat heb ik zonder paniek zelf opgelost. Sindsdien ben ik officieel een (enigszins) ervaren reiziger.

Wat zijn voor jou de meest inspirerende personen of momenten van 2017?

Zowel de goede vrienden als de wildvreemden die mij (of ze ervan bewust zijn of niet) hebben geholpen mijzelf te zijn. En de internationale studenten die hier ver van huis zijn, of juist thuis, of allebei: Ik bewonder jullie heel erg en ik hoop binnenkort hetzelfde te kunnen doen.

Wat is jouw dieptepunt van 2017?

Ik was er in het begin van het jaar aardig stuk van dat een goede vriendin vertrok. Dat is gelukkig goed gekomen want we houden nog steeds contact en hebben elkaar sindsdien nog een paar keer ontmoet.

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Het wordt nog een drukke zomer. Ik ben van plan om familie in Finland te bezoeken met hopelijk nog een uitstapje naar St-Petersburg. Dan kan ik zowel Fins als Russisch gebruiken! Daarna een vriendin bezoeken in Roemenië, en vervolgens verhuizen… Ik ga namelijk in de tweede helft van 2018 een semester in (hopelijk) Brussel doorbrengen.

Hoe ga jij oudejaarsavond vieren?
Misschien bij mijn ouders met zo veel oliebollen als ik maar op kan, of misschien in Groningen met vrienden.

 

Michiel S

Wat is jouw hoogtepunt van 2017?

Ik moet dan wel echt kiezen voor mij Summer University naar Hongarije. Ik heb daar zoveel leuke mensen ontmoet en zoveel mooie dingen gezien. De herinneringen en ervaringen die ik heb opgedaan daar maakten mij een gelukkiger persoon. De landschappen, de steden, de activiteiten. Ik denk er heel vaak aan terug!

Wat is jouw mooiste reis van 2017?

Alweer moet ik voor Hongarije gaan, maar andere geweldige reizen die ik meegemaakt heb waren de excursies naar Barcelona en Brussel. Ook ben ik vorige maand naar Berlijn geweest voor het dertigjarige jubileum van AEGEE-Berlin. Ik ben dankzij dat weekend echt verliefd geworden op de hoofdstad van onze oosterburen!

Wat zijn voor jou de meest inspirerende personen of momenten van 2017?

Heel simpel en saai, maar ik heb alleen goede vrienden en familie nodig om mij te inspireren en mij te steunen om een beter en wijzer persoon te worden. Muziek brengt mij ook heel veel inspiratie als het mij een enerverend of kalmerend gevoel geeft.

Wat is jouw dieptepunt van 2017?

Dat is echt de liftwedstrijd naar Bamberg voor mij geweest. Na een goed begin kwam ik met mijn partner iets van 3 kilometer buiten Bremen te staan en wij kwamen daar maar niet weg. Het leek op den duur zo zinloos dat we met pijn en moeite met de trein terug naar Nederland gegaan zijn. Een weekendje met AEGEE in Duitsland mislopen is nooit leuk.

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Ik ga proberen gezonder te eten en minder bier te drinken om wat af te vallen. Stoppen of minderen met roken ook, dus ik probeer in feite wat van mijn slechte gewoontes af te leren. Verder doe ik verder wat ik elk jaar doe, namelijk het beste uit het leven halen. Cliché, maar die werken juist zo goed bij mij!

Hoe ga jij oudejaarsavond vieren?

Ik ga eerst de top 2000 keihard aanzetten om het geknal van het vuurwerk te negeren en dan ga ik naar Arend Jan die een huisfeest houdt en zo gezellig het nieuwe jaar in te lassen. Daarna zien we wel wat de nacht ons brengt!

 

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl