Terugblikken op 2017, deel 1


Daphne T

 1. Wat is jouw hoogtepunt van 2017?

Mijn hoogtepunt van 2017 was absoluut mijn bestuursjaar. Ondanks dat het niet eenk kort en snel te benoemen event is, is het toch zeker waar. Met de continue aanloop van geweldige activiteiten, reizen, drankjes en de geweldigste mensen heeft het echt mijn jaar gemaakt. Iets waar ik voor altijd met veel plezier op terug zal kijken.

 1. Wat is jouw mooiste reis van 2017?

De mooiste reis van het jaar was dan ook verrassend genoeg met AEGEE naar Bilbao. Met het heerlijke zonnetje samen met de blauwe zee en heldere lucht was het echt alsof we even helemaal van onze eigen wereld waren. Weg van alle stress en lekker sangria drinken en van het uitzicht genieten.

 1. Wat zijn voor jou de meest inspirerende personen of momenten van 2017?

De meest inspirerende personen van 2017 zullen dan ook by far mijn mede-bestuursgenootjes zijn geweest. In een jaar tijd leer je elkaar heel goed kennen, je zit immers ook dag in dag uit met elkaar opgescheept. Maar goed dat we het zo met elkaar konden vinden!

 1. Wat is jouw dieptepunt van 2017?

Na alle vrolijkheid zijn er natuurlijk altijd ook de minder leuke dingen in het leven. Ik mag niet klagen over afgelopen jaar en gelukkig kan ik niet eens iets écht kuts bedenken. Ik denk dat mijn dieptepunt dan toch dit moment is, terwijl ik met mijn scriptie aan het struggelen waar ik heel terecht zo tegenop keek.

 1. Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Mijn plannen voor 2018 zijn om mijn bachelor af te maken en een master te kiezen voor volgend jaar. De bestuurskilo’s moeten er nog even weer af en geld verdienen zou ook nice zijn. Maar vooral blijven genieten van het leven en plezier maken, want dat is toch het belangrijkste!

 1. Hoe ga jij oudejaarsavond vieren?

Mijn oudejaarsavond ga ik thuisthuis eerst met mijn ouders en dan vriendinnen vieren. Lekker met de oude vertrouwde superleuke mensen om me heen een gezellig feestje maken en zorgen dat 2018 een begin heeft om (niet) te vergeten!

 

Kevin G.

 1. Wat is jouw hoogtepunt van 2017?

Het is een gedeelde plek met de Agora in Catania, maar mijn hoogtepunt was de liftwedstrijd naar Bamberg! Ik had voorheen nog nooit gelift, omdat het nooit goed uitkwam met studie en nu had ik eindelijk tijd! Het was een unieke ervaring en zeker niet de laatste keer dat ik mee heb gedaan! En Bamberg is een heel mooie en gezellige stad.    

 1. Wat is jouw mooiste reis van 2017?

Zonder enige twijfel de reis naar de Verenigde Staten die ik deze zomer heb gemaakt met mijn ouders en broertje. We verbleven in de staten Wisconsin en Florida en het was werkelijk waar schitterend. Ik heb veel vooroordelen over de Verenigde Staten moeten herzien (mensen zijn eigenlijk best wel vriendelijk daar) en ook een aantal kunnen bevestigen (dikke auto’s met eveneens dikke mensen).

 1. Wat zijn voor jou de meest inspirerende personen of momenten van 2017?

Allereerst mijn ouders, die mij veel geleerd en gegeven hebben, en dat eigenlijk elk jaar doen. Maar een persoon die voor mij inspirerend en invloed hebbend was dit jaar, is Elon Musk (ja die gast van Tesla). Door zijn bijdrage aan onderzoek naar alternatieven voor fossiele brandstoffen, voordeligere manieren om bijvoorbeeld te reizen en zelfs revolutionaire ideeën in ruimtevaart, heb ik veel waardering voor hem.

 1. Wat is jouw dieptepunt van 2017?

Het diepste dieptepunt vond plaats tijdens mijn hoogtepunt. Huh, wat, hoe dan? Nou ik kan je verzekeren dat 3 uur lang staan te liften zonder succes bij een pompstation nabij Zwolle geen pretje is. Ik wil er verder geen woorden aan vuil maken, behalve een bedankje uiten naar de man die ons uiteindelijk oppikte, wat ons weer de nodige moed gaf.

 1. Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Wordt hier gedoeld op goede voornemens? Die heb ik niet echt, net als de meeste mensen vergooi ik ze namelijk direct weer zodra het nieuwe jaar begonnen is. Maar ik heb wel plannen voor volgend jaar: nóg meer te reizen, meer nieuwe plekken zien! En misschien iets minder geld uitgeven (ja dat wordt een lastige).

 1. Hoe ga jij oudejaarsavond vieren?

Ik denk dit jaar bij familie. Ik wissel het een beetje af, het ene jaar met vrienden en het andere jaar met de familie. Met de familie hebben we vaak de nodige hoeveelheid oliebollen, champagne en nieuwjaar rolletjes. En geen vuurwerk, het is leuker om de kinderen uit de schelden die rotjes in je achtertuin gooien.

 

Madelief E.

 1. Wat is jouw hoogtepunt van 2017?.

De vakantie naar Peru, Parijs en Barcelona, Gdansk als eerste AEGEE reisje, zo veel hoogtepunten! Maar het aller hoogste hoogtepunt was toch wel echt Peru.

 1. Wat is jouw mooiste reis van 2017?

Naar Peru! De eerste week ben ik samen met mijn  vader en mijn broertje van Lima naar Cusco gegaan om de Machu Picchu te bekijken, de laatste twee weken hebben we een shipibo indianen stam bezocht in het Amazone gebied. Om bij die stam zeven Ayahuasca ceremonies te volgen. Wat is Ayahuasca? Dat is drugs, google maar eens.

 1. Wat zijn voor jou de meest inspirerende personen of momenten van 2017?

De Shipibo indianen, en dan de sjamanen van het dorpje. Omdat ze heel dicht bij de natuur leven en zich de hele dag gewoon vermaken, zonder alle luxe. En ze hebben voor elk pijntje wel een medicijn van planten, die ook erg goed werkte.

 1. Wat is jouw dieptepunt van 2017?

Op één gesprekje van 20 minuten heb ik mijn propedeuse nét niet gehaald. Dus daar baal ik wel van. Verder is mijn leven gewoon leuk, en ben ik verder niets kwijt geraakt (behalve mijn telefoon, de wc van de Brouwerij is getuige).

 1. Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Nog meer reizen! In april ga ik nog twee weken naar Florence en Rome. Ik wil sowieso een keer meedoen aan een liftwedstrijd en een Europees event van AEGEE bijwonen, puur alleen om het paspoort dat je dan krijgt natuurlijk ?

En ik wil leren breien, gewoon omdat het kan.

 1. Hoe ga jij oudejaarsavond vieren?

Mijn vriend en ik gaan langs bij allerlei mensen, we beginnen bij mijn ouders, gaan dan naar zijn ouders, en dan door naar vrienden om zo dronken te worden dat we de volgende dag de hele dag in bed blijven liggen. We bakken ook altijd 3kg kniepertjes (een plat nieuwjaar rolletje).

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl