Masterclass liften: duimpje omhoog en gaan?!

Hé jij! Met dat scherpe oog van je. Jij had vast al door dat de lente weer in aantocht is. Dat betekent mooi weer, gezellige borrels en chillen in het Noorderplantsoen. Ben je al ontwaakt uit die winterslaap van je? Mooi. De liftcie is namelijk allang weer, als een stel bevers dat een dam bouwt, bezig aan de voorbereidingen voor de volgende Liftwedstrijd. De bestemming ligt al vast, maar is voorlopig nog even geheim. Nou wil jij natuurlijk als eerste in deze kekke stad arriveren en daarom krijg je nu een masterclass liften! Tips van de meester, trucs om je tegenstanders om de tuin te leiden en de manier om de meest epische verhalen uit de wedstrijd te halen.

Tip 1: Ga op tijd van start.
Nou snappen jullie natuurlijk allemaal wel dat het zaak is dat je op tijd van start gaat. Vertrek je rond 11 uur, dan heb je de ochtendspits gemist en is de kans vrij aanwezig dat je wel even vast staat op het station in Groningen. En zoals met elke goede regel is er een uitzondering die hem bevestigt: Koen. De avond voor de lift naar Parijs vorig jaar bleef hij net even iets te lang in de kroeg hangen, waardoor hij en zijn partner pas rond een uur of 11 uit Groningen vertrokken. Misschien moet je Koen zelf even vragen hoe die reis verlopen is. Ook dit jaar wist Koen samen met Alida het onmogelijke te presteren door als laatste te vertrekken en als eerste te arriveren.

Tip 2: Blijf op de snelweg.

Tip 3: Neem genoeg karton en stiften mee.
Zorg er vooral voor dat je op de snelweg blijft en al helemaal niet in een stad terecht komt. Rinske en ik dachten onderweg naar Lille dat het wel slim zou zijn om gewoon ZUID op ons bordje te schrijven, maar toen we ineens in Amsterdam-Zuid stonden, baalden we toch stevig. Daar zit dan ook weer een les in: zorg dat je genoeg karton en een stift bij je hebt.

Tip 4: Bedenk alvast manieren om goede verhalen uit je lifts te halen.
Een liftwedstrijd zou een liftwedstrijd niet zijn zonder de nodige verhalen. Je zit namelijk bij een hele hoop verschillende mensen in de auto en je wilt niet als enige op de bestemming aankomen die alleen maar bij een saaie vrachtwagenchauffeur heeft gezeten die niets te melden had. Alhoewel, VRACHTWAGEN 😀 Bedenk maar vast manieren om goede verhalen uit je lifts te trekken, dan heb jij ook eens iets goeds te vertellen op de verjaardag van je tante in een nieuwbouwwijk van een of ander saai stadje.

Tip 5: Hinder je tegenstanders om als eerste aan te kunnen komen.
Nou wil jij natuurlijk die wedstrijd winnen en dat kan! Je hoeft niet eens super snel te zijn, je moet gewoon zorgen dat je sneller dan de rest bent. Dat betekent dat het hinderen van je tegenstanders wel eens voordelig uit zou kunnen pakken. Dan heb ik het niet over het leksteken van banden of de politie bellen om te zeggen dat er wel eens drugs in die ene vrachtwagen zou kunnen zitten, maar meer over het verwisselen van routekaarten, het stelen van liften of simpelweg het volledig undercover gaan en niemand vertellen waar je bent. Het zijn maar ideeën, maar het is natuurlijk ook aan jou om te zorgen dat jij als eerste de finishlijn bereikt.

Tip 6: Houd het weekend van 24 t/m 26 maart vrij.
Heb je er al zin in? You better! Want de bestemming is er eentje die je je nog een hele tijd zal gaan herinneren en met deze guide heb je eindelijk de kans om superlifter Koen te verslaan. Good luck, hou het weekend van 24 t/m 26 maart vrij en see you in…

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl