Liftend naar het land van baguettes

Het was een vroege vrijdagochtend. De koude wind streelde door je haar, wetende dat je dezelfde avond al kan genieten van het leven in het mooie Franse Lille. Daar sta je dan, om half acht met je net gehaalde koffie en een bordje. Gezellig was het al zeker, want met meerdere koppels sta je bij het Emmaviaduct te wachten op een teken van hoop. Het duurde niet lang of onze eerste lift was al binnen!

liftend-naar-het-land-van-baguettes-01

De reis liep heel voorspoedig. Zeker wanneer het licht wordt en je na elke lift weer wat dichter bij de bestemming komt. Het werd nog beter toen iemand ons van Meppel tot Maastricht kon brengen! Alle verhalen die Erwin, onze chauffeur, vertelde over zijn lift reizen naar onder andere Roemenië waren fantastisch! We vertelden over alle opdrachten die we moesten doen voor extra punten, zoals een ei meenemen in de hoop dat die maar heel over zou komen. Ook een  Facebook-relatie, waar we vervolgens dagen mee bezig zijn geweest om aan vrienden en familie uit te leggen dat dit niet helemaal klopte.

Enig misverstand ontstond toen we vanuit Maastricht naar Brussel wilden en een lieftallige vrachtwagenchauffeur ons tot de snelweg richting Antwerpen bracht. Hij bood ons wat eten en  drinken aan en bleef heerlijk praten over hoe geweldig de ‘Hollanders’ waren en hoe verschrikkelijk hij Duitsers vond met zijn Vlaams en Turks accent. Wachtend bij een wegrestaurant en met wat eten, zag een zakenman onze bordjes ‘Antwerpen/Gent’ in plaats van Brussel, daar gingen we inmiddels met een ruime boog omheen. Gent it is!

liftend-naar-het-land-van-baguettes-02

Na een korte pauze in Gent vervolgden we onze weg en zochten naar het perfecte plekje om te staan. Het kostte geen moeite, want direct stonden de volgende mensen al klaar. Twee Fransozen die met een kater uit Amsterdam kwamen en terug gingen naar Lille, konden ons voor de deur afzetten! Onze laatste lift, waarbij we uit volle borst alle Franse liedjes zongen die we kennen.

We kwamen aan om kwart over 4 in het zonnige Lille, waar al redelijk wat mensen op ons stonden te wachten. Het ging voor ons toch blijkbaar niet zo snel. De verhalen en de drankjes gingen al in het rond en even later stond AEGEE-Lille ons al te verwelkomen!

liftend-naar-het-land-van-baguettes-03

Een fantastisch weekend in Lille, waarbij Marlène, de president van AEGEE-Lille, ons begeleidde om de stad door en door te leren kennen. Van Club Smiley (waar een biertje 7 euro kost!) tot een dierentuin midden in de stad. Lille is een hele mooie stad, waar men bier drinkt in plaats van wijn, maar verder lekker Frans. Terugdenkend aan het weekend mis ik de geur van baguettes. Ik moet het voorlopig maar doen met de geur van de broodafdeling in de Albert Heijn.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl