AEGEE-Groningen op reis naar de Network Meeting Utrecht: The high-speed train to your AEGEE future!

Samen met Jelmer, Mark en Neepan bezocht ik de Network Meeting (NWM)  in Utrecht.  Neepan en ik vertrokken in de vroege middag met de trein naar Arnhem, omdat we graag een film wilden zien in Imax. Na alle verhalen die Neeps had verteld over deze bioscoop was ik natuurlijk heel benieuwd. Helaas had onze trein wat vertraging, waardoor we niet meer op tijd zouden zijn voor het begin van de Network Meeting als we naar de film zouden gaan, dus besloten we direct naar Utrecht te gaan om daar nog een poosje te ontspannen. Ook genoot Neeps enorm van zijn standaard ‘gezonde’ ontbijtje, je mag raden wat het was (op de foto vind je een hint).

Eenmaal aangekomen in Utrecht zijn we naar het kantoor van AEGEE-Utrecht gegaan om onze bagage even neer te zetten. Daar waren de Network Commissioner Maria en sommigen van de bestuursleden en organizers van AEGEE-Utrecht druk in de weer om iedereen te ontvangen voor het begin van dit fantastische weekend. We kregen zelfs handgeschreven, geknipte en gekleurde participant-kaarten!

Na een heerlijk kopje warme chocolademelk met Jelmer, die helemaal vanuit Stockholm gereisd was, ontmoetten we de rest van de participants bij het kantoor. De meesten van hen waren Nederlanders uit alle hoeken van het land, maar er waren ook zeker internationale leden. Er was zelfs een lid bij van AEGEE-Yerevan, dat ook een van de main organizers van de European Planning Meeting  is. Er waren ook participants uit die exotische locatie waar Mark vandaan komt, Enschede.

Hierna gingen we gezamenlijk naar een restaurant met live muziek. Nadat we onze buikjes vol hadden gegeten gingen we naar een speciale locatie bij ProRail, wat natuurlijk erg toepasselijk was bij het thema van de NWM (The high-speed train to your AEGEE future!). Hier kregen we een workshop die gegeven werd door een alumnus van AEGEE-Utrecht.

Ook de dag erna kregen we veel interessante workshops waarbij de mogelijkheden binnen AEGEE en de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling centraal stonden. Zo mochten we tijdens een van de workshops onze creatiefste kant laten zien door een persoonlijke superheld te maken die de leider van de workshop mocht verslaan door moeilijkheden in je local te tackelen.

Na een enerverende dag begonnen we aan het avondprogramma. Dit was de befaamde European Culture Night. De mazzel die ik had, was dat het in de woonkamer van mijn host plaatsvond. Na een ietwat pittige chili sin carne begonnen de voorbereidingen om alle lokale hapjes en drankjes klaar te zetten. Neepan en ik hadden Groningse koek en kruidenbitter mee. Vooral de kruidenbitter werd als bijzonder ervaren door de niet-Nederlandse leden en werd ook wel hoestdrank genoemd. Ze waren er in ieder geval meer weg van dan van Dropshot.

De internationale leden hadden ook lekkernijen mee. Zo had Rimma uit Armenië perzikwijn, perziken en worst mee. De eerste twee waren erg lekker en naar Neepans mening de worst ook.  Neepans favoriete drankje Palinka ontbrak ook niet. Het lekkerste van alles waren toch wel de hazelnotenlikeur en de meloenwodka. Beide ietwat zoete drankjes waren smaakvol en helaas daarom ook spoedig op. Met de hoeveelheid Nederlanders die er waren, was er ook een grote variëteit aan Nederlandse drankjes. Maar de meest bekende ontbrak, omdat blijkbaar iedereen dacht dat alle andere Nederlandstalige leden dat mee zouden nemen. Wat denk je dat het was?

Na een poosje genoten te hebben van al deze bijzonderheden en de omgeving, want in de kamer waren voldoende aparte attributen te vinden (zie de foto), werd het geschilderde twisterbord in de gang ontdekt. Als er iets tot een humoristische situatie leidt dan is het wel twister spelen tijdens een European Culture Night. Er hebben zich bijzondere situaties voorgedaan, maar Groningen heeft zich zeker als lenige local geprofileerd.

Na deze geslaagde avond en slechts enkele uurtjes slaap stonden er meer energizers en workshops op de planning. Wat ik een heel leuke en nuttige workshop vond was die van de Mediation Commissioner Daniel. Deze workshop ging over conflict prevention en de rolverdeling binnen een team.

Het fijnste aan de workshops tijdens de NWM vond ik dat ze, naast dat ze verrijkend waren voor AEGEE-activiteiten en organisatie, ze ook toepasbaar zijn op je persoonlijk leven. Er was bijvoorbeeld ook een workshop over tijdsindeling, waarbij op een speelse manier werd gekeken naar hoe stress veroorzaakt werd en hoe het voorkomen kon worden. Ook Mark presenteerde als subcommissioner van de Netcom een workshop over Fundraising. Als je meer wilt weten over de verschillende workshops of de mogelijkheden om je in te zetten voor een committee, body of interest group dan vertel ik of Neepan je daar met liefde meer over!

Ter afsluiting van de NWM werd er gezamenlijk gedineerd in een sfeervol non-profit restaurant waar de organizers zelf hadden gekookt. Alle opbrengsten van de drankjes die genuttigd werden tijdens het diner gingen ook nog naar een goed doel. Daarna was er nog een pubcrawl die ons door een aantal van de gezelligste kroegen en clubs van Utrecht nam. De volgende dag werd, toepasselijk genoeg, de NWM afgesloten met een treinreis naar Groningen.

 Ben je geïnteresseerd om ook eens naar een Network Meeting of een ander evenement te gaan?

Spreek het bestuur dan aan of stuur ons een mailtje.

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl