5 tips om jouw eerste AEGEE-event te overleven

  1. Stroopwafels

Er is bij AEGEE-events één gouden woord voor Nederlanders: Stroopwafels! Noem dit begrip alvast tijdens jouw sollicitatie in je motivatiebrief. Elke buitenlandse AEGEE’er kent deze koekjes namelijk en wordt er zielsgelukkig van. Een European Night zonder stroopwafels is dan ook géén echte European Night. Met stroopwafels kan je vrienden maken. Bereid je vast voor op het bietsgedrag van anderen vanwege de stroopwafels die in jouw bezit zijn. Deel er ook niet teveel uit voordat de European Night begint.

  1. De voorbereiding

Je bent aangenomen voor je eerste echte AEGEE-event! Tijd om te beginnen met de voorbereiding. Waarschijnlijk ben je wel lid van Facebook, maar mocht je tot het selecte gezelschap behoren zonder FB-account: maak er zo snel mogelijk alsnog eentje aan! Je kunt altijd gaan voor een lekker anoniem account, zolang je hem maar kunt delen met de organisers van het event. Waarom? Omdat je anders alle voorpret gaat missen. De organisers maken namelijk een besloten FB-groep waarin alle deelnemers van het event zich ludiek aan elkaar moeten gaan voorstellen. Daarnaast worden er vaak nuttige vragen gesteld over de organisatie van het evenement en maken deelnemers samen reisafspraken voor een paar extra daagjes reizen voor of na het evenement. Ook kan je op deze manier alvast in contact komen met andere Nederlanders. Met hen kan je afspreken wat jullie gaan halen voor de European Night (niemand wordt gelukkig van vier liter jenever..) en je kan hen vragen of zij toevallig nuttige spullen als luchtpompen en föhns van plan zijn mee te nemen. Tevens kan je hen vragen of zij al goedkope(re) vluchten naar jullie evenement hebben gevonden. Skyscanner is hierbij ook vaak jouw beste vriend.

Daarnaast een tip voor als je gaat slapen in een gymzaal of op de vloer bij een organiser: koop zo’n luchtbedje voor in het zwembad. Deze zijn voor een euro of twee te koop bij de Action, nemen amper ruimte in je handbagage in, zijn makkelijk op te blazen en ze slapen best prima voor een paar nachten.

 

  1. AEGEE-outfit

Draag tijdens het reizen een AEGEE-outfit! Dit kan zowel zo’n prachtige AEGEE-trui zijn die je via de webshop hebt besteld, je commissievest of AEGEE-schoenen. Jaaa die schoenen zijn echt mogelijk! Ze bestaan zelfs al: een Duits AEGEE-lid heeft een paar AEGEE-schoenen laten maken en draagt ze vaak tijdens events.

Wanneer je jouw AEGEE-kleding draagt dan zullen andere AEGEE’ers jouw ware identiteit ontdekken en op de meest random plekken op jou afstappen om kennis te maken. Hierdoor heb je meteen een reismaatje leren kennen en kom je niet meer alleen aan op je eerste event.

  1. Stickers

Stickers zijn binnen AEGEE van levensbelang! Wanneer je door de Groningse binnenstad fietst dan kom je overal AEGEE-stickers tegen uit onder andere Kyiv, Genova en Berlin. Neem dan ook een flinke stapel prachtige Groningse stickers mee naar jouw event. Je kunt met deze stickers de hele stad onder plakken, je kunt ze uitdelen aan andere participants die de stickers graag in hun AEGEE-paspoort willen plakken en eventueel kan je er zelfs andere participants, tijdens een feestje, mee beplakken (als je echt fanatiek bent!).

Mocht je nou geen AEGEE-kleding hebben, zoals beschreven in tip 3, dan is dit gelukkig ook een gratis oplossing! Je kan AEGEE-stickers op je jas, tas en koffer plakken. Sinds de afgelopen KEI-week loop ik zelf ook met de rode AEGEE-sticker op mijn koffer rond.

       
  1. European Night

Be prepared! Jouw eerste European Night wordt een avond die jou altijd zal bijblijven. Tijdens deze avond worden de deelnemers van het event ingedeeld op landen. Elk land presenteert zijn eigen eten en alcoholische dranken. Verwacht van de Spanjaarden huisgemaakte sangria (met stiekem véél sterke drank erin), huisgemaakte vodka uit Oost-Europa en Duitse Jägermeister. Zonet had ik het al over stroopwafels. Zorg dat je nog een pakje of twee van deze typische koekjes hebt bewaard voor deze avond. Naast stroopwafels is ook Goldstrike een typisch Nederlands goedje dat bij buitenlanders in de smaak valt. Vertel tijdens de European Night dan ook de mythe over de goudvlokken die kleine sneetjes in je keel maken zodat de alcohol sneller in het bloed wordt opgenomen. Elke buitenlander zal verbijsterd luisteren en het zelfs geloven. Altijd leuk om buitenlandse AEGEE’ers voor de gek te houden! Persoonlijk vind ik het ook altijd leuk om zoute haringen of dropshot aan iedereen uit te delen. Echter zijn wij, Nederlanders, de enige die dit waarderen en kunnen wij zeer genieten van de afschuw die geschreven staat op de gezichten van andere participants.

Naast de meegebrachte versnaperingen is het ook de bedoeling dat jij er Nederlands uitziet. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van een oranje t-shirt, Nederlandse vlaggetjes te zetten op je wangen of door simpelweg de Nederlandse vlag te dragen als jouw outfit.

    Zorg tot slot voor een sprankelende presentatie van alles wat je hebt meegebracht en leg er ook een paar Groningse stickers bij. Wanneer de Main Organiser of President de beruchte Europe Trip gaat maken en Nederland aan de beurt is, vergeet dan niet de Nederlandse studententraditie: ‘Je mag nooit alleen drinken!’. Drink als Nederlanders dus meteen een gezellig shotje Goldstrike (of water) mee.

Succes en sterkte met het overleven van je eerste event en je nieuwe verslaving!

  

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl