De commissie met een naakte molrat, baviaan en nog veel meer: de EuropaCie!

Onze commissie is al enkele maanden actief en heeft dan ook de eerste activiteit achter de rug. Een zeer interessante lezing gegeven door Wander Jager, over de wereldwijde migratiestromingen en integratieprocessen. Het wordt nu dan eindelijk tijd om jullie eens te laten weten wie wij zijn. Schrik echter niet. Bij de EuropaCie zijn al onze gedaantes veranderd in dieren. Weet jij welke naam bij welk dier hoort?

Door: Cos Mulder-Sopacua

De baviaan
Deze 25 jaar oude Drentse baviaan, is inmiddels een bekend gezicht bij AEGEE-Groningen. Hoewel hij niet de uitbundige eigenschappen heeft die je van dit dier zou verwachten, siert zijn trouwheid hem. Hij is dan ook op vrijwel iedere borrel te vinden, net buiten het gedrang en altijd in voor een praatje en een biertje. Na een poging gedaan te hebben hier in Groningen informatica te studeren aan de Hanze, is hij uitgeweken naar Leeuwarden. Het tekent hem echter dat hij zo verslingerd aan zijn kamertje in Vinkhuizen is, dat hij stug iedere dag de barre tocht maakt naar het Friese land. Begin bij deze baviaan niet over zijn fietsen, dan raak je een gevoelige snaar. Dieven zijn hem niet goed gezind, daarom heeft hij al menig fiets verslonden. Hoe hij steeds weer aan een nieuwe komt? Tja dat blijft een raadsel. Al met al maken zijn eigenschappen hem tot een gewaardeerde, algemeen inzetbare, baviaan in onze Eurosquad.

Door: Cos Mulder-Sopacua

Het konijntje
Dan is het nu tijd om jullie voor te stellen aan ons konijntje. Nu denk je waarschijnlijk ‘oh wat leuk een fluffie schattig dier in deze gekke beestenbende’. Maar wij hebben niet zomaar een konijn, nee wij hebben een evil konijn. Ons konijntje is namelijk heel lief en schattig en stuitert af en toe rond door al haar leuke ideeën maar vergis je niet want diep van binnen… ;). Maar wie is ons konijn? Ons konijntje hopt graag de wereld over op zoek naar nieuwe culturen en ervaringen. Hoewel ze een van de oudere leden is binnen deze commissie is dit nog maar haar eerste commissie en daar begint ze dan ook vol enthousiasme aan. Tijdens onze eerste lezing hebben jullie dit kunnen zien aan de heerlijke collectie koekjes en drankjes. Want ja, als penningmeester kan je lekker de bloemetjes buiten zetten. Niet alleen een commissie is een nieuwe ervaring ook is dit konijn dit jaar begonnen aan haar studie sociologie. Hier leert ze veel van, want vanuit het perspectief van een konijn zijn mensen toch wel erg bijzondere wezens. Wil je weten wat dit konijn in haar vrije tijd allemaal beleeft? Kom gezellig eens naar een van onze activiteiten en vraag het haar zelf!

Door: Cos Mulder-Sopacua

De vliegende koe
In ons midden hebben we ook een koe. Niet gewoon zomaar een Holstein koe (‘fun’ fact: de Holstein koe is de populairste koe in Nederland, die witte met de zwarte vlekken. Aldus de website van Willem Wever. We nemen aan dit een zeer betrouwbare bron is, dus dit feitje is waar!) maar een koe die kan vliegen! Jawel, de commissie wordt versterkt door een koe met vleugels. Naast dat onze koe vleugels heeft, is ze ook een echte avonturier. Voordat ze is neer gestreken in Groningen, heeft ze een jaar lang avonturen beleefd in Europa. Van werken op een camping in Frankrijk, au pair zijn in Ierland tot werken op een alpacaboerderij in Duitsland, niets is onze vliegende koe te gek! We zijn ook erg blij dat ze na deze avonturen heeft gekozen om de EuropaCie te komen versterken. Want wat zouden we zijn zonder onze lieve en zachtaardige PR-topper? Ze heeft er namelijk al voor gezorgd dat de PR van de eerste lezing goed is verlopen. Daarnaast heeft ze met haar connecties in de wereld van de designers ervoor gezorgd dat we een geweldig logo hebben. Ze is, kortom, al een echte aanwinst voor de commissie.

Door: Cos Mulder-Sopacua

De octopus
De octopus, onze voorzitter, met al zijn handige handen houdt hij (octopus is mannelijk) ons verbonden met elkaar. Het lukt hem echter niet altijd om de orde te houden, hij gebruikt namelijk de vergaderingen om bij te slapen. Zijn taak neemt hij ook wel erg simpel: hij is de aansturing en wij mogen alles uitvoeren. Wij overwegen een motie in te dienen bij het bestuur, tenzij hij ons de volgende vergadering trakteert op taart. Naast de Eurosquad leiden, houdt hij zich bezig met het werpen van boemerangs (en op het wachten van de terugkeer) en staat hij in de zomer in zijn tropische tuin. Maar wie is onze almachtige voorzitter?

Door: Cos Mulder-Sopacua

De naakte molrat
De naakte molrat is al ontelbare jaren lid van AEGEE. Een gemis voor diegene die haar nog niet kennen. Elke vergadering is groots feest met deze vrolijke notulist, achteraf kunnen we altijd genieten van het kunstwerk dat ze elke keer weer maakt van de notulen. Is het een foto van chili con carne of is het een plaatje van een boerderij? Met de naakte molrat you never know. Een recente ontdekking heeft laten zien dat de naakte molrat een grote liefde heeft voor Lama’s. Daarnaast kan ze ook uren praten over naakte molratten. Een echte dierenvriend dus en een ultieme gesprekspartner als je het mij vraagt. Wil je een wit voetje bij haar halen? Tip: Breng een zak chips mee!!

Door: Cos Mulder-Sopacua

Het gordeldier
Net als de naakte molrat is het gordeldier al ontelbare jaren lid van AEGEE, ze heeft dan ook ruime ervaring in verschillende commissies. Het gordeldier heeft een Summer University georganiseerd, zat in de Accie, de Redactie, en vele andere commissies. Met al haar ervaring een echte aanwinst voor ons! Er is echter één probleem… het gordeldier wil als commissie kleding graag een vest in een kleur die ze nog niet heeft, maar eigenlijk heeft ze alles al in elke kleur die je je maar kan bedenken, of moeten we toch maar iets anders nemen dan een vest? Misschien een badjas of een sjaal? Maar dat heeft ze eigenlijk ook allemaal al.

Ik hou van Europa-avond
Ben jij een echte Europakenner? Dan is dit de kans om dat te laten zien. Begin februari organiseren wij als Europacommissie een avond vol geweldige spellen. Gebaseerd op het alom bekende tv-programma “Ik hou van Holland”, zullen jullie het in teams tegen elkaar opnemen in de strijd om de “Ik houd van Europa” titel. Kan jij op de kaart aanwijzen in welk land het meeste bier wordt gedronken? Of wat de kleinste staat is? Kom dan begin februari langs. Spellen als het letterspel en natuurlijk de ontploffende doos van Linda zullen niet ontbreken. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, kunnen we zeggen dat kennis over AEGEE-Europe van pas kan komen om andere teams af te troeven. Houd de AEGEE facebookpagina in de gaten voor meer informatie over de ‘Ik hou van Europa-avond’.

Door: Cos Mulder-Sopacua

 

uǝᴉɯǝllᴉM :ɹǝᴉplǝpɹoפ ˙ɐʎɐɹᴉW :ʇɐɹloɯ ǝʇʞɐɐN ˙oʌI :sndoʇɔO ˙ǝʞsʇᴉɾ┴ :ǝoʞ ǝpuǝƃǝᴉlΛ ˙ʇolǝsᴉ˥ :uɾᴉuoʞ lᴉʌƎ ˙ʞɔᴉɹʇɐԀ :uɐɐᴉʌɐq

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl