ALV verslag

Zoals bij iedereen bekend is was het dinsdag 27 januari weer tijd voor een ALV. Met een opkomst van 31 man werd er onder andere gestemd over de Agora delegates, de kaasproeverij en enkele kleine wijzigingen in het regelement. Toch hier nog even een kort verslag over wat er eigenlijk gebeurd is op deze ALV.

Voor de nieuwe leden even een korte uitleg, tijdens de ALV zit het bestuur keurig netjes in hun bestuurs-kleding aan een tafel. Jeanine zit notulen te maken achter haar laptop en Melanie heeft een erg serieuze hamer voor zich liggen. Hieruit blijkt dus meteen, een ALV is een serieuze zaak. Voor de ALV begint moet ieder zich intekenen en stembriefjes ophalen om later in de ALV te kunnen stemmen. Daarnaast ligt er een tafel vol met alle gegevens die gedurende de avond besproken worden. Met een kleine boom aan papier zoekt ieder een plekje.

De ALV begint met  het doornemen van de notulen van de vorige ALV. Vervolgens worden de begroting, opkomsten van activiteiten, het verloop van de al dan niet opgehaalde acquisitie en andere financiële zaken besproken. Na het bespreken van alles dat het jaar tot nu toe heeft gebracht werd er overgegaan op enkele wijzigingen in het regelement. Het gaat hier om:

  1. Als je wilt solliciteren voor de Kasco moet je je 14 dagen van te voren schriftelijk melden aan het bestuur.
  2. Als je wilt solliciteren voor de Juridical moet je je 14 dagen van te voren schriftelijk melden aan het bestuur en je mag niet in de Juridical zitten en tegelijkertijd bestuur doen.
  3. European Board’s Meeting is veranderd in European Planning Meeting (heeft een Agora vorig jaar bepaald).

 

Na een eerste stemming ging iedereen akkoord met de wijzigingen in het huishoudelijk regelement.

Vervolgens werd er doorgegaan naar de tweede stemronde. Ten eerste presenteerden de drie delegates, Susan, Lisette en Riemer, zich voor de Agora. Met Susan haar ervaring als bestuurslid, Lisette haar ervaring op de vorige Agora en Riemers enthousiasme over zijn nieuwe rolmodel – een oude man van 50 die nog steeds actief lid is van AEGEE in Italië- hebben zij ons alle drie ervan te weten overtuigen dat zij ons kunnen vertegenwoordigen op de Agora.

Daarnaast werd er afscheid genomen van Katinka Nauta en Ante Selles in de Raad van Advies en van Alexandra Nicolai in de KasCo. In de Raad van Advies heeft Josine een plekje veroverd met een overtuigende meerderheid. Daarnaast solliciteerde Eva Dijks voor een plekje in de Juridical en ook zij heeft met een ruime meerderheid haar plekje bemachtigd. Tot slot deed ook Siebe een poging, hij ging voor een plek in de Kasco, zonder brief wist hij toch 31 stemmen voor zich te winnen, jaja Siebe stemde ook voor zichzelf.

Momenteel bestaat de KasCo uit: Govert Nieuwhof, Siebe Rozendal en Sanne Hillemans
De Juridcal uit: Patricia de Vos, Karel Harms en Eva Dijks
En de Raad van Advies uit: Anne Wensveen, Anna van den Berg, Josine Rawee en Ruben Huidekoper

Tot slot werd het nieuwe eetgenootschap ingehuldigd, na een mooi verhaal van Bart Slijkhuis zou dit zo gedaan zijn. Dit bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zo kwamen er toch wat pittige vragen want het voorstel was getekend in Skopje, Macedonië. Hierdoor werd Bart al snel geconfronteerd met het feit dat een van de leden de staat Macedonië niet wilde erkennen aangezien de VN dit ook niet doet. Dit was echter niet het grootste probleem. De openingsactiviteit zou volgens het huishoudelijk regelement namelijk voor de ALV plaatsgevonden moeten hebben om het nieuwe genootschap officieel te mogen maken. Deze activiteit vond echter 3 februari, na de ALV, plaats waardoor er een stemming moest komen over of het eetgenootschap wel of niet officieel opgericht mocht worden. Na een lastige discussie over het stemmen met de handen omhoog of op papier, of het stemmen met de handen omhoog om te stemmen óf we wilden gaan stemmen op papier (werd voor niemand helemaal duidelijk) is er dan toch gestemd over het mogen oprichten van het genootschap. Met een meerderheid is ook het genootschap aangenomen. Na nog een korte vragenronde moesten we toch een aantal oudere leden teleurstellen dat de ALV, ondanks al hun rek pogingen, eindigde rond half 11.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl