RUG 4∞ – DNA-Experience

Eem zien, het was woensdag 9 april, de dag waarop we een paar uurtjes als enzymen door het leven gingen. Als vrijwilliger bij de opening van de RUG400-tentoonstelling ‘400 jaar wetenschap’, was ons enige doel dat er 150 kinderen soepel een delend DNA na konden bootsen. Als witte enzymen zorgden we ervoor dat kinderen gestoken in de kleuren groen, geel, blauw en rood de juiste kant op liepen. Een hele uitdaging nog. Zo was er een jongentje die meer bezig was met de presentatrice (ze presenteert ook Zapplive, woehoe!) te versieren dan de goede richting op te lopen. “EVELIEN, mijn nummer is 06….”. Wanneer iedereen toch de goede kant op liep en een mooie tweekleurige polonaise was ontstaan, legde onze in oranje gestoken leider uit: “Je bent een noedel in een enorme kom en je weet niet waar je heen wil”. Vervolgens gingen de groepen in formatie over de vismarkt om uiteindelijk de ontwikkeling van DNA uit te beelden. Wij als enzymen moesten daarbij doen wat alle enzymen horen te doen: ervoor zorgen dat iedereen de juiste kant op loopt.

Voor de kinderen was dit een leuke en leerzame ervaring, maar zij deelden ook graag eerdere mooie ervaringen. Zo vertelde een jongentje vol passie dat hij mee had gedaan aan praatjesmakers. Naast de replica van het DNA werden er vragen beantwoord door professoren en hebben we tikkertje gedaan. Tot slot hebben de kinderen met zijn allen een grote 400 gemaakt voor 400ste verjaardag van de Rijksuniversiteit Groningen.

De DNA-experience was nog maar het begin van een hele reeks activiteiten! Dit jaar komt er onder andere nog een gala, maskerade en cantus. Ook de koning komt nog een dagje langs (nee niet voor de cantus, mocht je hopen nog een biertje te doen met onze Koninklijke Hoogheid 😉 ) Voor het volledige programma zie http://www.rug.nl/lustrum/programme-nl.pdf

Ook voor andere activiteiten kun je je nog opgeven als vrijwilliger. Dit kan via de volgende link:
http://www.rug400.nl/nl/1000-vrijwilligers-gezocht Wij raden het zeker aan! (Al is het alleen al voor een gratis T-shirt)

Groetjes,
Miraya & Willemien

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl